Oprindeligt var et orangeri det sted, hvor italienerne beskyttede deres smukke appelsintræer mod vinterens frost. Men nu har det yndige opholdssted taget sin rejse nordpå og ses nu i flere og flere af danskernes haver. I stedet for at lade eksotiske planter overvintre, bruger vi det i højere grad som et hyggeligt og romantisk opholdssted. Men hvorfor er det sydeuropæiske haverum blevet så populært?
Nyd både dage og aftener i orangeriet
I et orangeri er man inden døre og uden døre på samme tid. Her kan du være midt i din hyggelige have og alligevel holde varmen på de kølige dage. I et orangeri kan du nyde de smukke sommernætter med stearinlysene tændt og rødvinen i glasset. Om sommeren varmes orangeriet hurtigt op af solen, der skinner ind gennem de store glaspartier, og i de koldere måneder kan en el-varmer eller en brændeovn sørge for, at du stadig kan nyde naturen.
Det smukke orangeri er ofte også med til at præge indretningen. Mange pryder det lille opholdssted med komfortable møbler, fine puder og klinkegulve, og mange fylder også stadig rummet med krukker og planteliv, der ikke kan tåle den hårde vinter udendørs.
Drivhuset er stadig en have-favorit
Måske tænker du nu; hvad med drivhuset? Er der ingen, der brugere det længere? Svaret er, at jo – det er der. Hvor orangeriet mest bliver brugt som et sted, hvor man slapper af, spiser og opholder sig sammen, er drivhuset stadig vores foretrukne sted for vækst.
Drivhuset er stadig amatørgartneres værksted og for mange stadig en nødvendighed i haven. Her er der i højere grad plads til duften af jord, planter og plads til jord under neglene, end der er i orangeriet.
Besøg Pavillion Danmark her og find et væld af muligheder for orangerier, drivhuse og udestuer. Så kan du nyde de kommende kolde måneder i ly for vind og vejr.