Annonce
Madbudgettet er i mange hjem en af de ekstradyre poster. Det kan være, at hele familien ser frem til aftensmåltidet, fordi det som regel byder på en kulinarisk oplevelse, som er meget ulig både morgenmaden og frokosten. Der er måder, hvorpå du kan spare penge uden at gå på kompromis med madens kvalitet.
Dyrk selv dine madvarer
Det er selvfølgelig en smule mere krævende selv at dyrke sine fødevarer, for du er sandsynligvis vant til blot at skulle tage dem ned fra hylden i supermarkedet og kunne gå direkte hjem og gå i gang med tilberedningen. At dyrke grøntsager selv er dog en måde at spare penge på madbudgettet, og det kræver kun, at du kan passe en lille køkkenhave, så du får sunde og tilberedningsparate grøntsager til at vokse frem.
På Ishøj er der udgivet en artikel med ”fem gode råd til at undgå madspild”, som du kan gå ind at læse om lidt: https://ishoejnetavis.dk/. Ishøj Netavis har overordnet set mange artikler, der har flere befolkningsgrupper som målgruppe, så du finder garanteret også noget andet at læse derpå.
Køb både økologiske og ikke-økologiske produkter
Køber du udelukkende økologiske varer, bliver det formentlig en smule dyrt i længden. Er det af hensyn til miljøet eller dit og din families helbred, at du køber økologisk, kan det muligvis være svært at se, at det ville være det værd at købe færre økologiske varer for pengenes skyld. En blanding af konventionelle og økologiske madvarer kan dog sagtens være udmærket. Er der nogle produkter, som du er særligt bekymret for mht. pesticidindhold eller andet, kan du fortsætte med at købe dem økologiske og starte andetsteds.
Gem madresterne
Har I ofte madrester, som smides i skraldespanden efter måltiderne, er det en vane, der med fordel kan ændres. Ved at gemme madresterne til madpakker eller aftensmad næste dag, spilder I hverken mad eller penge.