Livet er fuldt af store og små udfordringer. Du kender det sikkert selv fra dine egne erfaringer. Uanset din personlighed vil du normalt opleve, at nogle dage er rigtig gode, mens andre er mindre gode, ja måske ligefrem virkeligt dårlige. Det kan være forskelligt fra person til person, hvad der føles som negativt, og hvad der føles positivt. Der kan også være stor forskel på, hvordan vi som mennesker håndterer de situationer, hvor vi har det ekstra hårdt og presset måske bliver for stort. Depression og stress er desværre ret almindeligt i det danske samfund. Det er ikke et svaghedstegn at have det mentalt dårligt, men det kan kræve styrke at have mod til at sige: ”Jeg har brug for hjælp”.
Hjælpen findes i mange former
Der er ingen skam i at søge støtte, råd og vejledning, hvis du har brug for det. Første skridt vil være at tale med din læge om din situation. Lægen kan for eksempel differentiere mellem stress og depression. Har du opbygget en afhængighed af alkohol, hash eller lignende stoffer, kan du have brug for at bevare din anonymitet. Her kan en søgning på internettet finde resultater for behandlingshjælp i nærheden af dig. Et eksempel: Læs om alkoholbehandling i Aalborg.
Det føles rart at tale om problemerne
Uanset hvor svært du har det, så vil det i langt de fleste tilfælde være en lettelse at tale med en eller flere personer, som forstår og kan vise sympati for din situation. Ofte vil en samtale med en psykolog eller samtaleterapeut foregå stille og roligt i det tempo, du har det bedst med. Vi er alle forskellige individer med egne behov, selvom vores problemer sjældent er så unikke, som vi måske tror. En god professionel samtalepartner har derfor ofte et bredt erfaringsgrundlag, der kommer dig til gode under forløbet. Du kan derfor trygt snakke løs.