Er dit tag blevet gammelt og slidt? Oplever du fugtskader eller kondens fra dit tag? Eller skal carporten have nyt tagpap? Der kan være mange grunde til, at man får skiftet sit tag, hvad end det er til huset, garagen eller en ny tilbygning. Når man skal have nyt tag, er der flere ting at tage højde for:
- Hvornår bør man skifte tag?
- Hvad skal man huske på?
- Hvad koster det at få nyt tag?
Hvornår skal taget skiftes?
Oplever du huller i taget, eller har du fundet fugtskader på øverste etage? Ja, så kan det være at tiden er inde til et nyt tag. Som oftest skifter man tag, når det gamle er slidt ned. Man kan også skifte tag, hvis man synes, huset trænger til en ny facade, eller hvis man vil gardere sig mod vind og vejr de næste mange år.
Gode huskeregler til nyt tag
Det kan altid betale sig at undersøge på forhånd hvilken type tag, du kunne tænke dig at få lagt. Der er stor forskel på de mange typer tag, og du skal tage stilling til både placering, form og farve, samt vægt og pris på taget. Der er nemlig stor sammenhæng mellem vægt og pris på tagene, hvor de dyre tagtyper som oftest er de tungeste, men derimod også de mest holdbare. Det modsatte gælder for lette tagtyper, der på trods af en kortere levetid, dog også er effektive og billigere at få lagt.
Derudover er en god huskeregel – selvfølgelig – at kontakte en fagkyndig. De kan altid give gode forslag og tips, samt rådføre dig i processen mod et nyt tag.
Pris på nyt tag
Som nævnt tidligere, vil prisen på et nyt tag afhænge 100% af, hvilket slags byggeprojekt du har gang i, samt typen og mængden af tag der skal lægges. Hvis du vil have en cirkapris på et nyt tag, kan du gå ind på https://www.dansktagbyg.dk/nyt-tag og bruge prisberegneren til at få en idé om, hvad det kan koste.